Az Apáczai líceum iskolaújsága

Mind tudjuk: nincs karácsony Kevin és új cukormázas, télapós, falalalalaa-s, havas, romantikus karácsonyi film nélkül.

Az idei tél ilyen filmje a Netflix romantikus komédiája, a The Princess Switch (rendkívül találó magyar címén a Cserebere Hercegnő).

A film egyik főszereplője Stacy de Novo, a chicagói cukrászlány, aki utál mindent, ami nem volt előre eltervezve. Nemrég szakított szívszerelmével. Hogy lelket öntsön belé, gyerekkori barátja és segédje a cukrászboltban benevezi egy világhírű cukrászversenyre, amit nyilván a távoli (és képzeletbeli) Belgráviában tartanak. Itt találkozik Lady Margarettel, (az ugyancsak képzeletbeli) Montenaro hercegnőjével, akivel nagyon hasonlítanak egymásra. Margaret érdekházasságot készül kötni a szerinte kedves, de unalmas „frakkban született” Edward herceggel, ám előtte még ki szeretné próbálni, milyen a közemberek élete. Ezért (mindannyiunk legnagyobb meglepetésére,) két napra cserélnek Stacyvel. Adott egy kalandvágyó hercegnő, egy tervezésmániás cukrászlány, egy igazi (vagyis kicsit szintén tervezésmániás, de kedves) herceg, aki jól mutat díszegyenruhában valamint egy cukrászsegéd (egy halott feleséggel és egy nagyon is eleven kislánnyal), aki imádja a váratlan dolgokat. Igen, ez 2 fiú és 2 lány (plusz cuki gyerek) kombó. Az olvasóra bízom, hogy kitalálja, ki kibe szeret bele, csak hogy még nagyobb legyen a bonyodalom. Lehet egy cukrászlány tökéletes hercegnő-alapanyag? Hogyan birkózik meg a lovaglással, a jótékonykodással, a bálozással? Sikerül titokban tartani a cserét? Hát egy igazi hercegnő hogy érzi magát az egyszerű emberek közt? Sikerül elég hétköznapinak maradnia ahhoz, hogy ne bukjon le? Mi történik akkor, ha megtalálod a hercegedet, de ő sajnos valaki másnak a vőlegénye?

A bevált sémáktól semmi pénzért elszakadni nem akaró film legnagyobb érdekessége, hogy egy részét a nagykárolyi Károlyi-kastélyban forgatták. El tudom képzelni, milyen jól szórakoztak a helyiek a térdig érő műhóba borított kastélyparkon május végén. Állítólag a főszereplőt játszó Vanessa Hudgenst annyira zavarta a hajnali rigófütty, hogy át kellett őt költöztetni egy másik szobába. Szóval, ha valaha is elképzelted a Károlyi-kastélyt tele báliruhás, keringőző hercegnőkkel, akkor mindenképp nézd meg! Akkor is ajánlom, ha filmet akarsz nézni, de túl fáradt vagy valami komolyhoz, vagy simán csak hiányzik a karácsony, és szükséged van egy havas, nevetős, cukorpálcikás, fagyöngyös filmre!

Tehát ha eleged van már a karácsonyi nagytakarításból vagy a téli vakációra feladott házi feladatokból:  have a cookie, have a cup of hot choc, and have a very merry Christmas!

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.