Az Apáczai líceum iskolaújsága

Mi az az esemény, amiért minden kilencedikes gólya meg van őrülve? Mi lehet az, amiről minden újonc izgatottan számol be újra és újra szüleinek és barátainak flexelve (a gyengébbek kedvéért: flexelni=dicsekedni), hogy milyen jó is ez az Apáczaiban? Nem is húzom tovább az időt, biztos vagyok benne, hogy már mindenki tudja: a gólyatáborról beszélek.

Sajnálatos módon nekünk, mai tizenegyedikeseknek nem volt lehetőségünk két évvel ezelőtt részt venni ezen a felejthetetlen rendezvényen, de most ezt bepótolva hivatalosan is apáczais diákok lettünk. (Titokba mi is mondtuk az esküt a gólyákkal.) Leírhatatlan, mennyi emlékkel jöttünk haza, így azt se tudom, honnan kezdjem mesélni a történteket.

Őszintén, nagyon sok időnkbe került a tábor alapos és igényes megszervezése, de nem panaszkodhatok, minden percért megérte. Mi DT-sek, vagyis a szervezők már pénteken kimentünk Sztánára, az apáczaisok legjobban ismert helyére, hogy szombaton mindennel elkészülve várjuk a kilencedikeseket. Azon a napon minden megtörtént, ami akadályozhatta volna a tábor létrejöttét, de nem adtuk fel. A vonatról leszállva zuhogó eső fogadott minket, és végigkísért utunkon egészen a házig. Aztán volt ott esés, beázott a cipőnk, sőt mindenünk vizes volt, de mi kitartóan igyekeztünk, közben a jó hangulatot zenével biztosítottuk. Péntek este mindent átbeszélve és a dolgok nagyját előkészítve feküdtünk le. Azt nem mondhatom, hogy reggel kipihenten keltünk, de annál is izgatottabban. Gyorsan elrendeztünk még pár dolgot, és már jöttek is a gólyák, akik először megszeppenve néztek, majd lassan feloldódtak. Miután elfogyasztották az elemózsiájukat, bele is vágtunk a dolgokba. Walkie talkie-t használtunk a kommunikáláshoz, hogy minden sínen legyen, és ezt kihasználva néha csak random dolgokat belemondtunk, de olyan is volt, hogy beleénekeltünk társainkat szórakoztatva. Játékot játék követett, a jó hangulat adott volt. Ismerkedős játékoktól a csapatos játékokig minden volt. Rengeteget nevettünk a kilncedikesekkel és a kilencedikeseken, sőt voltak olyanok, akikkel elég jóban is lettünk. Szerencsére az időjárás is velünk tartott, de az esti programnál akadt pár probléma, amiket sikerült hamar orvosolni. Először is, a tábortűz begyújtása körülbelül fél órát vett igénybe a nedves faágak miatt, de közös erővel végül lángra lobbantottuk. Másrészt pedig mindannyian megfáztunk aznap este, a hideg ellen sok módszert kipróbáltunk (szaladtunk egyhelyben, megöleltük egymást, vagy csak elképzeltük, hogy éppen nyár van, és füllesztő a meleg), de nem igazán hatott egyik se. Este alig vártuk, hogy végre ágyba kerüljünk, mert tudtuk, hogy reggel a takarítás is ránk vár, de a gólyáknak köszönhetően (akik valamilyen csoda folytán nem fáradtak eléggé le) kicsit nehezen ment az elalvás. Végül az álommanók elvégezték a dolgukat. Reggel arra ébredtünk, hogy a legenergikusabb kilencedikesek már ébren vannak, és úgy pörögnek, mintha több mint 10 órájuk lett volna kipihenni magukat. Végül összeszedve magunkat hivatalosan is apáczaisokká avattuk őket, majd elindultak az állomás felé, ahova nagy hangzavar kísérte őket végig. Két napig tőlük volt hangos Sztána, és őszintén szólva kicsit furcsa volt miután elmentek, és már csak mi szervezők maradtunk ott. Olyan gyorsan takarítottunk ki, mint még soha, majd útnak indulva mindenki a személyes élményeiről számolt be, és ahogy egyre jobban távolodtunk a háztól, egyre jobban hiányzott az a két rövid, de annál élménydúsabb nap.

MI KÉRDEZTÜNK A GÓLYÁK PEDIG VÁLASZOLTAK:

1. Interjú: Czakó Réka:

1. Kérdés: Hogy érezted magad a gólyatáborban?  
Nagyon jól, minden jó volt , az összes feladat nagyon chilles volt, főleg az esti programok.

2. Kérdés: Mi volt a kedvenc csoportos játékod?
A puszi csata, mert élvezetes volt látni más embereket a földre esni és verekedni.

3. Kérdés: Mi a véleményed az esti beavatásról?
Nagyon jó volt, főleg a csodaszarvas és a sámánok tetszettek.

Bónusz kérdés: Szereted Máté Pétert?
Igen, nagyon szeretem a zenéit.

2. Interjú: nevet nem vállalt

1. kérdés: Hogy érezted magad a gólyatáborban?
Hát, a gólyatábor tiszta jó volt, elég jól éreztem magam , jó volt a közösség, kedvesek voltak a szervezők.

2. kérdés: Mi a véleményed az esti beavatoról?
Az esti program nagyon jól telt, viszont megfáztam, de azt leszámítva nagyon jó volt. Az volt a kedvencem.

3. kérdés: Mi volt a véleményed a kiscsoportos feladatokról?
Hát, szerintem az is jó volt, csak az volt benne a negatívum, hogy kicsi csoportokban voltunk és ha olyanokkal kerültél, akiket nem ismersz, az annyira nem volt élvezetes.

3. Interjú: nevet nem vállalt

1. kérdés: Milyen volt a gólyatábor?
Nagyon jó volt a gólyatábor. Rengeteget szórakoztunk, nagyon jó volt a társaság.

2. kérdés: Melyik volt a kedvenc játékod?
A puszi csatát nagyon élveztem.

3. kérdés: Mi a véleményed az esti beavatóról?
Az is nagyon tetszett, interaktív volt, azon kívül, hogy valaki két kg temperát tett az arcomra, nagyon élveztem.

Az utolsó interjú: a gödrös játék nyertesével beszéltünk:

1. Kérdés: Milyen volt a gólyatábor?
Nagyon jó volt, szerintem senki sem kellett volna kihagyja ezt a gólyatábort, igazán megérte elmenni, nagyon jól fogott ez az összerázó kirándulás.

2. Mi motivált téged ahhoz, hogy végigvidd a gödrös játékot?
Hát, igazából csak végig akartam menni az összes kihíváson, és mindegyiknél szerencsét akartam próbálni.

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.