Az Apáczai líceum iskolaújsága

Hangokba olvasztott aktualitás - így szólt még december végén a Világhalló szlogenje, amikor főszerkesztőnk kigondolta az ötletet, és az új félév elejére sikerült is megvalósítani!

A Világhallónak a küldetése egyértelműen az, hogy olyan dolgokról tudósítsuk olvasóinkat, amelyeket jobb lenne elmondani, nem csak leírni. Ezért van és ezért lesz.

Úgy gondoltuk, hogy az első epizódokban az iskola életében aktív szerepet játszó, ismert személyekkel készítünk interjúkat.

Az első részhez a választásunk a 3AD zenekar két iskolánkban tanuló diákjára, Jenei Deborahra és Ballai Álmosra esett. Az együttes énekese és gitárosa a zenekar kezdeteitől egészen a napjainkig tartó „családi életéről” mesélt nekünk.

A Világnégyzetet a legtöbben csupán „az iskola online suliújsága” -ként ismeri, ám csupán kevesen tudják, hogy milyen is volt „az ősidőkben” a diákok hírközlési és egyben véleménynyilvánító felülete. Sokatoknak bizonyára már átfutott az agyán, hogy miért is hívják Világnégyzetnek, vagy hogy a kezdetek kezdetén hogyan is képzelték el a megalkotói. Ezekre a kérdésekre a második részben Vallasek Júlia, a Világnégyzet egyik megálmodója és egyben volt Apáczais diák válaszol, visszaemlékezve „a régi szép licis évekre”.

Idén ősszel ünnepli iskolánk a 100. születésnapját. Ennek keretén belül a harmadik részben iskolánk igazgatójával, Vörös Alpárral utaztuk be az Apáczai elmúlt 100 évét és egyúttal kifaggattuk arról, hogy milyen programokkal és eseményekkel készülnek a „centenárium” megünneplésére.

Hogyha szeretnétek meghallgatni a legelső részeket, megtehetitek itt a cikken belül. Ezentúl minden oldal tetején lesz egy link a Világhalló felülethez. Azokon a szociális felületeken, amelyeken aktívak vagyunk, értesíteni fogunk benneteket az új epizódok publikációjáról. A Világhallót megtaláljátok a következő felületeken is:

Ha van olyan téma, amelyről szívesen hallanátok, vagy olyan személy, akivel szót kéne váltsunk, üzenjetek Bárdos Annának vagy Filep-Rudamas Vahidnak!

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.