Az Apáczai líceum iskolaújsága

Írni akart. De valahogy sose jött össze. Valahányszor leült a laptopjához, újra és újra azon kapta magát, hogy filmet néz, olvas, bármi mást csinál. Máskor meg kiderült, hogy dolga van, és eltelt vele az egész nap. Jöttek a többiek, hogy ,,Menjünk el valahová!" Vagy ,,Nézd meg, olyan jót találtam!"
Egyszerűen lehetetlen lett volna bármit is csinálni. A határidő pedig egyre csak közeledett.
Az egyik nap aztán elhatározta magát. Ő márpedig írni fog! Mindenkit kizavart a szobából és kulcsra zárta az ajtót. A wifit kikapcsolta, leült a géphez, megnyitotta a wordöt és lélekben felkészült a sokáig tartó és minden bizonnyal transzbaejtő munkára, amikor úgy elkapja a hév, hogy se lát, se hall, amikor benne van egy történetben, ott van minden a fejében, ő meg csak lejegyzi. Az ujjait izgatottan a billentyűzetre csúsztatta és aztán...
Aztán nem történt semmi. Fogalma se volt, mit csinál rosszul, de valami nem volt jó. Mi lehet a gond? Eddig is így csinálta, nem? Írni akart és írt. Akkor jól ment. Most miért nem? Csend van, nyugalom, van ideje, senki se zavarja, itt a gépe előtte, nincs, ami elterelje a figyelmét, és ő mégse alkot.
Nincs motivációja? Már hogy ne lenne? Motiválja a határidő, az eddigi sikerélmények és a  tudat, hogy nagyon szeret írni. Ennél többet nem is kívánhatna...
Akkor ihlete nincs? Mert hát nagy dolog, hogy ennyire írni akart, de ilyenkor ugye jön a kérdés, hogy mégis micsodát? Na, helyben vagyunk!
De mit is írhatna? Nem történt vele semmi mostanában, egy érdekes ötlete se született, nem nyíltak meg előtte más világok kapui, régi, félretett ötlet se akadt már. Különös elhivatottságot se érzett, hogy a Magyar nemzet magasztosságát hirdesse, ahogy azt elődei tették oly sok nemzedéken át.
De mit is írhatna bárki mostanság? Minden fel van fedezve, minden rejtély megoldva, már egy robot is meg tudna írni egy történetet.
Az embereket úgyse érdekelné, bármit is csinál, nekik már csak ugyanazok a klisék kellenek újra meg újra. Mit kezdhet magával egy ember manapság a bölcsész diplomájával? Lehet, tényleg informatikusnak kellett volna menni...
Idegesen lecsapta a laptop tetejét és bosszúsan az ágyára vetette magát. ,,Azt hiszem, majd máskor írok..."

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.