Az Apáczai líceum iskolaújsága

Mióta világ a világ léteznek konzervatív és liberális emberek. Ezzel nincs is semmi gond, hisz mindenki másképp gondolkozik, érez és cselekszik.

Az emberiség soha nem fog egyetérteni. De mégis van egy dolog, ami összeköt minket. Egy érzés, amire mindenkinek szüksége van, ami nélkül az életet nem lehet elképzelni. Az őszinte, önzetlen szeretet. Ez tesz minket egy időben boldoggá és szomorúvá is. Ez a mi függőségünk. Napról-napra több kell belőle és amikor igazán megtapasztaljuk, többé nem tudunk leszokni róla.

Miért nem próbáljuk meg az újat, a “szokatlant” befogadni? Egy esélyt adni a boldogabb jövő érdekében, ha nem is mások öröméért, legalább saját magunkért. A másságot mindig kigúnyolják, megkövezik, de arra nem is gondolnak, hogy  őket ez hogy is érinti. Nekik sem egy áldás, főleg, mikor még nem is tudják igazából, hogy mi is történik. Szoronganak, félnek a támadástól, az elítéléstől. Ilyenkor teszem fel magamban a kérdést: ezek az emberek a félelem miatt nem élhetnek teljes életet? Ez pedig azért van, mert a társadalom nagy része nem képes előre nézni, csakis hátra. Nem mer és nem is akar. Ezzel a mentalitással nem fogunk előrébb jutni. Minek az a rengeteg utálat? Csak az érzelmi fejlődést hátráltatjuk, közben sokan nincsenek is tisztában ezzel. Csak mondják, mert a közegük ezt várja el tőlük. Egy nyugodtabb pillanatában kicsit mindenki el kellene gondolkodjon, hogy miért is jó ez neki. Mi haszna van abból, ha mások boldogságát gátolja azért, mert ő nem nézi ezt “normálisnak” vagy “természetesnek”.

Azt mondják, egy könyvet nem a borítója alapján kell megítélni. Ez az emberrel sincs másképp. Nem mindegy az, hogy kivel boldog vagy boldogtalan? Az a lényeg, hogy tiszteletet mutat mások iránt, velünk szemben és ameddig ezt nem értjük meg, hiába a technika, a pénz. Csak akkor lehetünk boldogok, ha letisztázzuk és tovább lépünk. Vannak sokkal komolyabb társadalmi problémák, amelyeket a szőnyeg alá söprünk.

Soha nem az fog számítani, hogy ki kit szeret, hanem az, hogy hogyan. Ha hazugság, megcsalás nélkül teszi ezt meg, szabad az útja. Hisz ez az egyik fő kellékünk ahhoz, hogy a holnapunk szebb és gazdagabb legyen.

A szeretet olyan tűz, melyet napról-napra táplálhatunk és minél inkább közeledik az élet tele, annál jobban melegít.
-Jerome Klapka Jerome
An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.