Az Apáczai líceum iskolaújsága

Azoknak, akik még nem tudnák, az Apáczai újabb színházi projektre készül. Ezúttal a Rómeó és Júlia kerül előadásra. Mindenki ismeri ezt a sikertörténetet, vagy legalább hallott róla. William Shakespeare egy remekművet hozott létre, ez kétségtelen.

No, de térjünk a lényegre. Megestek a szereplőválasztások már szeptemberben, a kórus és tánckar pedig novemberben lett végleges. Eltöltöttünk egy hétvégét Parajdon, s én az oda-vissza útról szeretnék beszélni. November 23-án, egy pénteki napon indultunk fél kettőkor a Házsongárdi temetőtől. Busszal mentünk. Eleinte mindenki zenét hallgatott vagy csöndben beszélt a mellette ülőkkel. De ahogy egyre több időt töltöttünk a buszon, úgy kezdett összemelegedni a társaság. A busz hátsó részen gyorsan megindult az emberek szája, s megfertőzött minket is, a busz középső részén. Kisebb csoport alakult ki végül középen is, ahol beszélgettünk és melankolikus hangulat lappangott köztünk. Az út nagyjából három órát tartott, amely során a naplementét egy tökéletes helyen kaptuk el. Egy völgy tátongott alattunk, és az ég gyönyörű, vöröses színekben pompázott. "Picasso meghalt ugyan, de most már az ég a vászna". Ez a mondat hangzott el köztünk. Mire megérkeztünk, már vaksötét volt. A lábunk elzsibbadt, ülni sem volt már kellemes s még fáradtak is voltunk kissé, tehát örültünk Parajdnak.

Vasárnap öt óra környékén indultunk hazafele. A visszaút már nagyrészt sötétben történt. Eleinte aludni próbáltam, de ez valahogy nem jött össze, s csak fáradtabbnak éreztem magam. Miután feladtam a hiábavaló próbálkozást az alvással, zenét hallgattam, de ez nem tartott túl sokáig. A hangulat túl jó volt ahhoz, hogy ne kapcsolódjak be a beszélgetésbe, ami hamar éneklésbe torkollott. Amit tudtam, énekeltem, de amikor számomra ismeretlen dalszövegű szám volt, visszatértem a zenehallgatáshoz. Az út végefele már abbahagytuk az éneklést, s inkább szórakoztattuk egymást mindenféle majomsággal.

Nem kétség, a társaság jól összemelegedett. Új barátságokat is szőttem az eddig csak ismerősökkel. Vitathatatlan, hogy felejthetetlen hétvége volt, felejthetetlen úttal.

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.