Az Apáczai líceum iskolaújsága

Megbízni valakiben nagy dolog. Talán főleg azért, mert ha nem ismersz valamit, bizonytalan leszel, ingatag. Még a legközelebbi barátaim is naponta meglepnek.

De ha valakivel egy házban laksz, ha valakinek ismered a reggeli szokásait, hogy fogmosás után melyik pohárba teszi a fogkefét, vagy hogy milyen kecsességgel dobja a földre a pólóját, egészen megváltozik a helyzet. Ráeszmélsz, hogy ketten, hárman, négyen vagytok, testvérek vagytok. Jó. Először is mit keres az én poharamban a fogkeféje, miért az én szobámban van a pólója, miért nem fogja be, miért nem köszön, ha hazaérek... Remek, van egy tesóm. Neked is van? Nekem kettő. És bár rendszeresen tűnnek el és mennek tönkre dolgaim, rendszeresen viszek el balhékat, én vagyok a legszerencsésebb nővér a földön. Nem vicc. Gyakran mondják, hogy ez nem olyan könnyű, nem ismered a testvérem, vele nem lehet, biztos a  tieid jobbak. Ilyenkor vállat vonok, s csendes mosollyal gondolom, hogy bár tudnád, hogy nekem is ugyanolyan gyerekből vannak a testvéreim, mint a tieid (Sajnos nagytestvéres tapasztalataim nincsenek).

Ne hidd, hogy bármivel is jobbak vagyunk, szerintem simán csak szerencsések. Nem tudom, hogy kezdődött nálam a testvéri szeretet, egyszerűen fogalmam sincs. Csak azt tudom, hogy egy icipici erőfeszítés, kicsit kedvesebb szavak, és máris egy vicces, okos ember áll melletted, akiben egyszerűen csak megbízol, mert ő a testvéred. Nem, nem mondom el a "titkaim" nekik, nem mondom el, honnan lehet könnyebben csokit lopni, nem ilyen bizalom. Hogy őszinte legyek, nem is tudom, pontosan miféle bizalomról beszélek. Csak van valaki, akivel közösen röhögünk a családi bakikon, aki filmet ajánl, vagy aki felvidít, ha otthon szomorú vagy és nem tudod, mit kezdj a megmaradt önbecsüléseddel. És őszintén. Hogyha már van egy testvéred, megéri állandóan veszekedni vele? Elgáncsolni, ha nagyobb vagy, idegesíteni, ha kisebb? (Hú, ezek talán kicsit erős szavak, de remélem, a lényeg átjön…).

Ott van az életedben, nincs mit tegyél ellene. Használd ki, és tedd szebbé a napját. S egy nap viszonozni fogja.

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.