Az Apáczai líceum iskolaújsága

Január 19-én került megrendezésre iskolánkban a magyar kultúra napja. A szervezést szokás szerint a 11. A osztály vállalta magára, témának pedig rendhagyó módon a romantika korszakát választották. (Az előző években az volt a szokás, hogy kerek évfordulós művészek életét és alkotásait mutatták be.)

Az este vetélkedővel kezdődött, ahol a licis osztályok csapatai megmutathatták, mennyit tudnak a 19. század legnagyobb magyar művészeiről, és milyen alaposan készültek fel a versenyre kijelölt tananyagból. A kreatív feladatok során lehetőségük volt saját tehetségüket is kibontakoztatni. Kreatív és vicces alkotások születtek minden műnemben, legyen az átköltött Erkel-opera, ékezetek nélküli Vörösmarty-vers, szürrealista Munkácsy-festmény vagy akár társkereső-profil Jókai számára (aki köztudottan egy arany ember, és a szíve sem kő). A közönség is kitett magáért, nem szállingózott el a  befejezés előtt, nevetett a poénokon, és hűségesen biztatta a csapatokat.

Ameddig a zsűri a pontokat számolta, élőben is kaptunk egy adag magyar kultúrát a néptáncosok fellépésének köszönhetően. Ezen kívül jutalomban részesültek iskolánk humán ösztöndíjpályázatának idei győztesei, Poszet Flóra 7. A, Borsos Ágota és Olá Anikó 9. B, Balázs Blanka 10. A valamint Borzási Theodora 12. A oszályos tanulók, Szekeres Alpár Ferenc 12. A osztályos tanuló pedig Daday Loránd díjat kapott.

Végül a vetélkedő díjainak kiosztása következett: harmadik helyezést ért el a Lusta Család csapat, másodikat az Ezek a romantikus költők egyre vékonyabbak, elsőt pedig a Baj van!. Az eseményt (a témához és az alkalomhoz egyaránt illően) a Himnusz közös eléneklése zárta.

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.