Az Apáczai líceum iskolaújsága

Ebben az évben sor került egy olyan rendezvényre, amely sajnálatos módon az azelőtti időben eléggé el volt hanyagolva. Ez pedig nem más, mint a nyílt nap, vagyis az iskola és a különböző szakok bemutatása az idei nyolcadikosoknak és azok szüleinek. Idén, ugyebár, mint 9.-es mentem segíteni bemutatni a különböző szakokat, de így is nagyon jól telt. Mindaddig, ameddig a kémiatanárnő nem kérte a segítségünket a reál osztály bemutatásánál, nem is tudtam arról, hogy idén egyáltalán sor kerül nyílt napra. Ezután természetesen kiosztották a feladatainkat, majd izgatottan vártuk a szerda délutánt, amikor sor került a rendezvényre.

Az egész esemény egy rövid összefoglalóval kezdődött, amely az igazgató beszédéből és egy videó levetítéséből állt. Ezt követően a diákokat 4 csapatra osztották, mivel megközelítőleg száz 8.-os volt jelen. Az újonnan kialakult csapatok sorra vették a különböző szakokat, ahol különböző programokkal várták őket. Mindegyik 12.-es osztály készült egy rövid bemutatóval azoknak, akik esetleg nem tudnák, hogy miből is áll a humán, reál vagy éppen a közgazdasági osztály. Ezt követően a csapatok különböző „műhelyeken” vettek részt, így például bemutatásra került egy TUDEKes projekt, a reál osztály pedig különböző biológiai, illetve kémiai kísérletekkel készült,  a közgazdasági osztály pedig bemutatta a vállalatát.

Miután lejárt a kiszabott idő, 2-3 fős csapatokra oszlottak a diákok, majd QR kódok segítségével kellett végigmenjenek az egész iskolán, ahol különböző kérdések segítségével tudhattak meg még több információt az iskolánkról, mint például hogy hány tornatanára van az Apáczainak, hány tagja van az Örökségünk Őreis csapatnak, vagy éppen azt, hogy hogy hívják az iskola újságát. Miután ezzel is végeztek a diákok, az udvaron sor került az Örökségünk Őrei flashmobra, ahol egy bírósági jelenetet adtak elő a csoport tagjai. A következő mozzanathoz mindenki bevonult a díszterembe, ahol sor került a Monkey Funky és a Rómeó és Júlia egy-egy részletének a bemutatására, ami tényleg minden diákot lenyűgőzött, legalábbis az arcuk és a tapsvihar erről árulkodott. Mikor a terem elcsitult, sor került egy Quizizzre, amel során kiderült, hogy ki mennyire figyelt a nyílt nap során. Természetesen az első három nyertes díjban részesült. A díjak kiosztását követően az Igazgató úr mindenkinek megköszönte a részvételt, illetve iskolánként átnyújtott egy kis emlékcsomagot. Ezzel az esemény le is lett volna zárva, de a diáktanács még készült egy kis játékkal, amelyben mindenkit megmozgattak és az egész eseménynek adtak egy vidám, játékos ízt.

Személy szerint nekem nagyon jól telt és remélem, hogy szeptembertől megláthatjuk a fáradozások gyümölcseit és minél több diákot fogunk viszontlátni!

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.