Az Apáczai líceum iskolaújsága

E cikk láttán szerintem kérdezheti bárki, akár hangosan, akár gondolatban. És egyáltalán nem alaptalanul, hisz iskolánk diákjainak közös szája több mint fél éve becsukódótt: még jó, hogy maszk nem került rá.

Na de most lazulni kezdenek  az eddig oly szorosan összezárt ajkak s repülnek kifele a friss szavak egymás mellé, határozottan:

– Bizony, Világnégyzet!

Na, most, hogy leporoltuk a borítót, talán nyissuk is ki a könyvet. Hoppá, üresek az oldalak. De hé, hát írjunk rájuk valamit, hisz az irodalom is az utcáról lopja be magát a szerző zsebén (fején) keresztül a lapok közé, nem? A mi esetünkben még az utcára sem kell kimenni, hisz iskolánk jelenlegi épülete mindenhol létezik, ahol van internet. Így egy csuklómozdulatra sem vagyunk egymástól, mindössze egy ablak választ el bennünket. Kinyitni az ablakot? Másik történet.

Ha úgy gondolod, hogy a te zsebedben van olyasmi, amit szívesen bedobnál a közösbe, akkor küldd el bátran, persze szöveggé átdolgozva, újságunk bármelyik szerkesztőjének, Adorjáni Mária tanárnőnek, illetve van egy email címünk is, oda is lehet (vilagnegyzet@gmail.com).

Mielőtt még kikerülne az ezerszemű világhálóra, beküldött szövegedet egy ötrétegű rostán szűrjük át:

1. réteg: A szöveged legyen nyelvileg igényes, szerkezetileg koherens.

2. réteg: A szöveged szóljon diákokat érintő vagy érdeklő témákról.

3. réteg: A szöveged legyen politikailag pártatlan.

4. réteg: A szöveged ne legyenek gyűlöletkeltő vagy sértő.

5. réteg: A szöveg legyen a saját munkád, mint apáczais diáké.

Ha munkád kiállta a próbákat és mind az öt fejét levágta ennek a sajátos sárkánynak, meg lesz osztva, ha viszont valamelyiknél mellé talál ütni, nem kell megijedni, hisz újságunk „cenzorbizottságának” az a feladata, hogy kiszúrja és nagyobb hiba esetén visszaküldje neked, jelezve, mit és hol kell ki- vagy épp begittelni. Kisebb hiba esetén meg saját kezűleg foltozzuk meg a lukas zsákot.

Mivel ez a dolog nagyon friss, terveink az idei tanévre még nem biztosak, kell egy kis idő, hogy megálljanak a lábukon, de ha bármilyen nagyobb újdonság kopogtatna a bejárati ajtón, majd egy ehhez hasonló cikk formájában engedjük be. Várjuk a szövegeidet:)

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.