Az Apáczai líceum iskolaújsága

Mostanság, ha valamilyen hírportál olvasgatására vetemednék, a cikkek nagy része karanténról szólnak, vagy valami vírushoz és depresszióhoz igen igen közel álló témákról. És hogy a sorból a Világnégyzet se lógjon ki, ez a cikk is ilyesmi lesz, nehogy valaki ne vegye észre hogy jó ideje nem mozdult ki a házból (kenyérvásárlás nem számít bele). Persze az ember elfoglalja magát ha nagyon muszáj, jobbnál jobb dolgokkal, például csomó embertől hallom, hogy unalmukban edzenek és égetik a zsírt. Ennek annyi haszna lesz hogy abban a pár hétben mikor ki lehet menni az utcára és nem fagysz meg rövid nadrágban minden lánynak gyönyörű lába lesz, és a fiúkon is feszül majd a póló. Mindig kifogásokat keresünk, hogy kibújjunk az edzés alól (nyílván saját tapasztalat alapján beszélek) de, most sajnos nem takarózhatunk azzal, hogy fáradtak vagyunk, vagy nincs elég idő rá. Személy szerint, kedvenc tornászós youtube csatornám blogilates, de jobb ötletnek tartom, hogy egyesek közösen edzenek barátaikkal.

Akik viszont meg vannak elégedve az alakjukkal, azoknak más tevékenységek tűnhetnek csalogatónak, például a jól bevált olvasás. Bizonyos szempontból szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert egyik generációnak sem állt rendelkezésére egy egész félév, amikor egész nap olvasgathat. Szuper gyorsasággal lehet végighaladni a könyvespolcon, kevés jobb érzés van annál mint mikor kiolvasol egy könyvet és emléke elraktározódik benned. Viszont vigyázni kell, hogy ne olvassunk nagyon lehangoló könyveket zsinórban, mert ideiglenes lelombozódást okozhat (szintén személyes tapasztalat).
A film és sorozatimádók is jó helyzetben vannak most. Valószínű, bár nem néztem utána, hogy a Netflix és az HBO GO pénzügyileg biztonságban vannak, és a szorult helyzet őket nem meggyengítette, épp ellenkezőleg. Ez egy nagyon jó hír, karantén után is lesznek filmek. Szerintem a filmnézésnek az a legnagyobb előnye, hogy olyan családi programlehetőség, ami közben nem lehet veszekedni, mert csak ül a család, és néha elejt valaki egy megjegyzést az egyik szereplőről vagy valami hasonlóról.

De ami nekem a legeslegjobban tetszik a karanténban, az egyetlen dolog ami ténylegesen lázba tud hozni, az az online színház. Érdemes figyelni a Kolozsvári Magyar színház oldalát, A Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház oldalát és a budapesti színházakét is. Általában este 8 órai kezdettel, olyan darabokat tesznek elérhetővé a Facebook oldalukon, amiket már nem játszanak, és nagy sikert arattak a maguk idején. A Kolozsvári színház például nemrég adta a Buszmegálló című darabot, melyet a jelenlegi igazgató, Tompa Gábor rendezett. A Tamási Áron színháznak is nagyon érdekes a programja, főként a Bocsárdi László által rendezett darabokat érdemes megnézni, nagyon különleges darabokat tettek fel, pl. az Antigoné-t, vagy az Othello-t. Még lesznek nagyon jó darabok, igazi kincsek, melyeket karantén nélkül biztos keveseknek lett volna alkalmuk megnézni. Persze kellemetlen hogy nem lehet kimenni, meg nagyon hiányzik mindenki mindenkinek, de nem ki kell nyitni a szemeket, mert ezek is jó napok.
Csak kicsit másak.

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.