Az Apáczai líceum iskolaújsága

Az utazás valahogy mindig pozitív élményként jelenik meg az emberek szemében, legalábbis a többségnek. Akik azonban nem szeretnek utazni vagy szeretnek, de nem tudják, miért is olyan jó ez mindenkinek, azok olvassanak figyelmesen.

Azért utazunk, mert a távolságok és a különbségek vonzanak minket. Amikor hazaérünk, az otthonunk ugyanolyan, de bennünk már megváltozott valami, és ez megváltoztat mindent. Minden alkalommal, amikor hazamegyünk, rájövünk, hogy megérte elmenni arra az ismeretlen helyre, és ha voltak is kihívások, lelkileg gazdagabbak lettünk tapasztalatokkal, pozitív emlékekkel, tanulságokkal, amelyeket az úton vontunk le, és legtöbbször új ismerősökkel is. Új dolgok, új emberek, új helyek és helyzetek megismerése az élet fontos része. Akár akarjuk, akár nem, van úgy, hogy szembe kell néznünk olyan dolgokkal, amelyekkel nem szeretnénk. Ki kell mozdulnunk a komfortzónánkból. Meg kell erőltetnünk magunkat. De ha az utazás is abból áll, hogy új helyzetekkel  kell szembesülnünk, akkor miért foglalkoznánk azzal, hát nincs elég bajunk már? - kérdezik jónéhányan. Hát nem, és azért, mert minél többet csinálunk valamit, annál jobbak leszünk benne. Egyszóval minél többet utazunk, annál jobban helyt tudunk állni a már adott kihívásainkban, itthon és máshol, mert egy ismeretlen helyen már feltaláltuk magunkat. Nem azért élünk, hogy egy helyben üljünk egész életünk végéig, a tapasztalat, az új az, ami igazából inspirálja és hajtja az embert előre. A változás igenis jó, Mindenkinek. Mert gondolj bele, hol lennénk, ha nem változtunk vagy fejlődtünk volna soha! Nem lennénk idővel függetlenek, gondolkodó lények, akik el tudják érni céljaikat és meg tudnak oldani problémákat... Na igen, az utazás ebben is segít: problémamegoldó képesség. És rugalmasság. Minél rugalmasabbak vagyunk, annál jobban tudunk alkalmazkodni dolgokhoz és annál kevesebb időt töltünk el panaszkodással és hibáztatással.

Aki rendszeresen utazik, függetlenebb és jobban feltalálja magát. Már csak ezért is megéri. És ezekért is: megismersz más kultúrákat, szokásokat, a megszokottól eltérő ízvilágokat. Nézőpontot váltasz. Visszaszerzed az elveszett kreativitásod és inspirációt lelsz az újban, az ismeretlenben. Ha életerőt keresel, utazással azt is megkapod. Ha próbálsz rátalálni önmagadra, az utazás, a távolság az, ami közelebb hoz ehhez a célodhoz. Amikor öreg leszel, nem azon fogsz gondolkozni, hogy "Mi lett volna, ha...?" Hálás leszel azért, hogy igazán éltél és minden lehetőséget megragadtál, hogy tapasztalj. Nem fogod majd azt gondolni, megbántál valamit. Minden, amit megéltél, az segített abban, hogy az légy, aki vagy, aki szerettél volna lenni. Aki utazik, az fejlődik. És aki rendszeresen utazik, az lassacskán elér a végső céljához.

Az utazó lassan rájön, milyen hatalmas is a világ, és hogy nem is tudja megszerezni az összes tudást belőle. Éppen ezért nem is elégedhet meg azzal, amit már birtokol. Végtelen tapasztalat és bölcsesség rejlik az ismeretlenben. Csak arra vár, hogy felfedezzük és megosszuk mindenkivel.

Szóval, ha legközelebb lehetőséged adódik utazásra, remélem eszedbe jutnak ezek a sorok és megragadod a lehetőséget. Azért utazunk, hogy éljünk, de azt is mondhatnám, azért élünk, hogy utazzunk...

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.