Az Apáczai líceum iskolaújsága

A nagysikerű Mozart! musical után, melyet november 19-én 15 órától ismét láthatnak az érdeklődők a Kolozsvári Magyar Opera színpadán, iskolánk vegyeskara újabb és nehezebb fába vágja fejszéjét: a magyar musical-játszás talán legismertebb műve, a Rómeó és Júlia  kerül bemutatásra.

Az alkotók idén is kihangsúlyozták, hogy nyílt szereplőválogatás során választják ki az alkotók a főszereplőket, illetve az ének- és tánckar tagjait, mely nem jelent minthogy iskolánk falain kívül tevékenykedők jelentkezését is szívesen látták és látják. Bár a főszereplők, azaz a szólisták válogatása már szeptember 25-én lezajlott, az ének- és tánckarosok jelentkezését továbbra is várjuk  az apaczaimusical@gmail.com címen, november 4-én, 23 óra 59 percig.

További információk itt találhatóak.

Mi, akik úgy döntöttünk, hogy a következő évben sem hagyunk fel a musicalezéssel, már az augusztusi Mozart! előadásunk után elkezdtük a felkészülést: heti többszöri énekpróba, a Rómeó és Júlia Youtube-os változatának sokszori megnézése, az eredeti Shakespeare-mű elolvasása, monológ tanulása. A castingon természetesen a következő kérdésekre is számítania kellett a jelentkezőnek, többnyire a rendezőtől: "Miért választottad ezt a karaktert?", "Ki egyáltalán ez a karakter?", "Mi az igazsága?", "Mi a kihívás benne?".

Amikor elérkezett szeptember 25-e, a válogatás napja, nem számított, hogy apáczais diákként vagy külsősként vagy jelen. Együtt izgultunk, egy közös cél érdekében. Ez a cél pedig egy újabb színvonalas előadás létrehozása. És én úgy gondolom, hogy jó úton haladunk.

A szólistáknak rendezett casting eredménye pedig a következő:

Amint teljes lesz a csapat, már kezdődik is a munka. November 23-25. között Parajdon kerül sor az első közös találkozásra, csapatépítésre és  az első olvasó- és értelmezőpróbákra is. Ígéretesen hangzik, ugye?

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.