Az Apáczai líceum iskolaújsága

Amint azt az elmúlt években már megszokhattuk, előbb van karácsony Kevin, mint netflixes romkomok nélkül. Az idei év két nagy dobása egyértelműen a Christmas with You és a Falling for Christmas, ezeknek a cukormázas-méteres hóval becsipkézett világába foglak most elkalauzolni.

A Christmas with You főszereplője, Angelina (Aimee Garcia) popsztár, aki lassan kezdi elveszíteni népszerűségét. Kiadója egyre több lehetőséget vesz el tőle egy fiatal feltörekvő sztár kedvéért, Angelinának pedig egyetlen esélye van arra, hogy visszaküzdje magát a toplisták élére: írnia kell egy karácsonyi slágert. Mivel egyáltalán nincs ihlete, ráadásul az ünnepi időszak különösen fájdalmas neki édesanyja elvesztése miatt, dalírás helyett úgy dönt, örömet szerez egy rajongójának, aki egy Instagram-videóban azt mondta, a karácsonyi kívánsága találkozni vele. Meglátogatja a kislányt, a hóvihar miatt pedig kénytelen nála és a sajnálatos módon megözvegyült zenetanár édesapjánál (Freddie Prinze Jr.) maradni. Miguel (az apuka) zongoráján talál egy dalkezdeményt, és azonnal beleszeret. Mármint természetesen a dalba. (Nem.) A kérdés már csak az, hogy meg tudják-e írni együtt az új karácsonyi slágert, és persze az, hogy a film hányadik percében jönnek végre össze.

A Falling for Christmas főszereplője, Sierra (Lindsay Lohan) egy kőgazdag síparadicsom-tulajdonos egyetlen lánya, akinek a kezét a lökött, de jóindulatú barátja pont egy hegy tetején kéri meg, ahonnan Sierra nagyjából fél perccel később véletlenül legurul (ezt a jelenetet valószínűleg mindenki látta, aki az elmúlt egy hónapban felment Netflixre, állandóan a trailer megy). Beüti a fejét, és minden emlékét elveszti. A jóképű hoteltulajdonos (Chord Overtstreet) találja meg, aki történetesen szintén szingli apuka, és gyönyörű kék szemek mellett arany szívvel is rendelkezik, mivel befogadja Sierrát addig, amíg vissza nem térnek az emlékei. Kiderül, hogy a hotel gyakorlatilag csődbe jutott, és ez az utolsó karácsony, amit a család ott tud tölteni. A kérdés már csak az, hogy hogyan tudja Sierra megmenteni a hotelt, hogy visszatérnek-e az emlékei, és a film hányadik percében jönnek végre össze az aranyszívű hoteltulajdonossal.

Összességében tehát elmondható, hogy idén a szingli apukák a menők (a szőkéket preferálóknak a Falling for Christmast ajánlom, a sötét hajúak kedvelőinek inkább a Christmas with Yout), a göndör fekete hajú kislányok, akik szörnyen vágynak rá, hogy az apukájuk megtalálja a boldogságot tragikusan korán elhunyt édesanyjuk után, a spanyol kultúrkörből érkező nagyik (akik nagyszerű karácsonyi sütiket sütnek, és szintén minden vágyuk új barátnőt szerezni magányos vejüknek/fiuknak) illetve a felső tízezerhez tartozó, de a lelkük mélyén egyszerű életet szerető hősnők. Vanessa Hudgens viszont idén sajnos nem menő, négy éve ez az első alkalom, hogy egyetlen karácsonyi főszerepe sincs (nem érkezett sem új Princess Switch, sem új Knight before Christmas) …

Élvezzétek ki az idei puhi pokróc alá bújós, klisés karácsonyi filmeket, mert nincs karácsony romkom nélkül. És ne feledjétek: minél több forrócsokit (a nagyok forraltbort) isztok hozzá, annál nagyobb élmény lesz.

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.