Az Apáczai líceum iskolaújsága

December 6-án a Kolozsvári Református Kollégiumban megrendezésre került a Gyűjtsd a tudást! díjátadó, melynek hat kategóriáját az 1956-57-ben végzett véndiákok alapították, ezzel tisztelegve példamutató tanáraik előtt.

Az esemény elején Gáll Sándor kancellár úr köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Református Kollégium és az Apáczai igazgatói szóltak pár szót az eseményről. Ezt követte a Református Kollégium énekkarának zenés műsora és a püspökhelyettes úr rövid áhítata. Ezután a két iskola igazgatói átvehették az intézmények trófeáit. Majd – a feszültség fokozása végett - a jelenlévő egykori diákok röviden bemutatták a díjak névadóit és szellemi-lelki útravalókkal látták el a résztvevőket.

Mikor az izgalom már a tetőfokára hágott, végre sor került a hat díjazott kihirdetésére is, akiket ezután tanáraik mutattak be egyenként röviden. Volt, aki technológia tudományokban, volt, aki román nyelv és irodalom kategóriában, de olyan is akadt, aki történelem, természettudományok vagy magyar nyelv és irodalom kategóriában jeleskedett, kiérdemelve a rangos jutalmat. Iskolánk két diákja, a XI. B-s Szilágyi Gabriella és a XII. B-s Mikó Henrietta is díjban részesültek további négy kiemelkedően tehetséges diákkal együtt. Gabriella a Vas Lenke-díjat, Henrietta a Márton Samu-díjat vehette át.

Az eseményt a díjazottak köszönetnyilvánítása és két szavalat zárta. A tehetséges diákok elmondása szerint megtisztelő, megható és különleges élmény volt számukra, hogy kitartó munkájuk gyümölcse egy ilyen rangos díj lehetett.

Fotók: Kiss Gábor és Geváld Júlia

An error occurred
Sikeres belépés.
Sikeres feliratkozás.
Lejárt link
Következik az email fiók leellenőrzése.